fredag 27 maj 2011

Dagens gamlisar

Dagens "jag förråder hela min bransch":

Men köp bokjäveln för h*lvete!

Ett fenomen man som bibliotekarie har noterat är att folk är ena snåla jävlar. De är så snikna att de kan ränna till biblioteket varje dag två veckor i sträck för att kolla om vi fått in senaste numret av en tidskrift (det var försenat litegrann p.g.a. att det var ett nytt år och förlaget inte fattat att vi ville fortsätta prenumerera även detta år) fast tidskriftjäveln finns att köpa i närmsta kiosk eller ICA för trettio spänn! Köp skiten så slipper du ränna, liksom!

Samma sak gäller de som gnäller för att de så inihelvete gärna vill läsa en bok men befinner sig på plats tre i reservationskön. De blir så besviiiiiknaaa och lommar ut från bibblan helt tröstlöst ihopsjukna. Man står kvar som ett frågetecken och ba "asså boken kan inköpas som pocket för 39 spänn på nätet, din snåle jävel".

Men. Man ska dock inte klaga. De är vårt levebröd. Man ska dock förundras. Och det gör man.

Som vanligt har bilden ingenting alls med texten att göra.

lördag 14 maj 2011

Kyckling på fredag


Detta hände "på stan" i dag:
Jag spatserade gatan fram med raska och bestämda steg och framför mig gick en kvinna som såg mer död än levande ut. Plötsligt hejdade hon sig tvärt, varpå jag nästan sprang över hennes späda lekamen. Anledningen till hennes outannonserade stopp var, hör och häpna, en duva. Ja, för man vet ju inte vad de ska ta sig till de där fjäderfäna. Om de ska flyga eller sitta kvar eller, underförstått, gå till attack och genomborra en med sin gigantiska näbb. Och jag ba? Nähä? Okej? Så flög den, och kvinnan som blockerade all ledig vägyta höjde sina armar och formade någon slags sköld. Alltså. Jag orkar inte med folk som har fågelskräck. Fan så dumma i huvudet.

torsdag 12 maj 2011

Hälsning från biblioteket vid världens ände

Man undrar ju i sitt stilla sinne vad det är för fel på folk som går till biblioteket och drar omkring bland flärdfulla romaner från typ 1993, som de säkerligen redan hunnit läsa både en och fem gånger, (en nedläggningshotad filial mitt ute i ingenstans har alltså inte det allra hetaste litterära utbudet) när det är typ 23 grader varmt ute den 12:e maj 2011. Om det inte vore för att jag i egenskap av förvärvsarbetare måste befinna mig innanför bibliotekets väggar så skulle jag hålla mig jävligt långt härifrån. Till exempel på en gräsplätt med en bärs i ena näven och ett pök i den andra. Här finns noll luftkonditionering och en fotbollsplan som utsikt. En grusplan. Inte ens gräs. Misären är påtaglig.

Önskar att detta vore jag.

torsdag 5 maj 2011

PÖRPÖL REJN PÖÖÖÖÖRPÖÖÖLLL REEEEEJN...

Jag måste bara säga er det att vadfan är det för jäkla fel på er som på riktigt - for realz - tycker att färgen LILA är lite snitzig och znygg? Det är den alltså INTE. Den är skitful och bör endast bäras av tanter som tror att de är hippa för att de har vinröda slingor i håret. Inte för att den är snygg på dem heller men de förstår ju inte bättre, krakarna. Lila matta/kudde/ljusstake är skitfult i ditt skitnödigt moderna IKEA-MIO-hem. Speciellt om den liksom är "accentfärg". Allt annat är vitt, svart eller ful träfärg. Lila är en kräkframkallande färg och borde ej få finnas. Jag skulle ta livet av mig om jag var tvungen att dansa i nåt jäkla "purple rain". Eller som nån sa: Men ska du inte ha nån färg som sticker ut lite i din brudbukett, typ lila, det är ju så snyggt". Den personen är numera död för mig.