onsdag 16 juni 2010

Køb bananer dårå!Køb bananer køb bananer
køb bananer her hos mig
kom kun nærmer' kære frue
De bli'r sgu ikke snydt af mig
(Tekst: Kim Larsen)

Gör som Kimmy säger och köp bananer om ni måste (även om det finns en hel del saker att säga om att äta saker som fraktats runt halva jorden när det det finns rimliga alternativ på närmre håll). Men lägg dem fan inte i nån jävla plastpåse!!! Alltså, en extra plastpåse som finns i frukt och gröntavdelningen. Då är det faktiskt jag som känner mig "snydt".

VAD ska ni med den till? Ska bananerna få det extra varmt? Skalet skyddar ju? Och även om det inte skulle det så är besprutningen mycket värre än något i affären (jag hoppas du sköljer frukten ordentligt.) Det finurliga med bananer är att om du köper många kommer de i en klase, så du behöver inte påsen för att underlätta för kassören/kassörskan, som är fallet om du köper många äpplen som är runda och smiter iväg.

KAN NÅN FÖRKLARA FÖR MIG VARFÖR NI HAR PLASTPÅSE RUNT BANANERNA?
Jag vill nämligen ack så gärna veta.

5 kommentarer:

The Big Animal sa...

Om man - rent hypotetiskt - skulle ut och resa med bananer i väskan, kan det vara nice med en påse eftersom bananerna då kan bli klämda och fläcka ner kläder och annat med bananmos... ;)

Kejsaren sa...

för min egen del handlar det mest om att jag vill påskynda peak oil och efterkommande apokalyptiska tid, där jag kommer härska som den mäktigaste kejsare världen har skådat!

Anonym sa...

jag är för snål för att köpa vanliga plastpåsar som jag sedan kan använda att frakta lunchen till jobbet i. Därav påsen runt frukten. Återanvänder.
Såatteee.

Anonym sa...

jag snor bananer från jobbet. sen låter jag dem dö i kylen

Unknown sa...

Hahaha..!!