tisdag 23 augusti 2011

Det tråkigaste som finns

Under-bältet-humor. Det är ej kul. En som är bra på att vara trist är han den lille fule ettrige jäveln i Parlamentet. Hoppas han dör och återföds som svamp eller annan valfri organism som ej kan tala.

OBS. Det är han på bilden som är den lille fule ettrige jäveln. Jag har hört från säkra källor att han är ca lika lång som det som i folkmun benämns som dvärg. Dvärghumor är för övrigt ej heller skoj.

PS. Det ser ut som om det är hans tunga som ligger i bröstfickan. Inte vidare snyggt om jag får uttrycka min milda och mycket korrekta åsikt.

måndag 22 augusti 2011

Drottningen är på smällen!

Hurra! skanderar rojalisterna.
Men jag tycker helt ärligt att detta är väldigt kul för Vickan och Danne *omotiverat familjär*. Det skulle vara så fint om de fick en sötnos som den ovan, en schlagerbög eller en fulis. Jag är helt övertygad om att de skulle vara asbra föräldrar hur det än blir (Vickan har ju själv en traumatisk barndom med stor haka osv) medan kungen kommer sätta ostronen i halsen och vilja ändra tillbaka tronföljden till hur han ville ha det från början, dvs att Carl-Philip blir näste knug. Och hans kidz som kommer vara med i Paradise hotel kommer bli azbra eftersom det är bra att kunna knulla och zupa som kung.
Men, som sagt, stort grattis å dä!!


Sluta smeka mina gaser

Jag har gått och gängat mig och äktenskapet är indeed något jag starkt rekommenderar alla och envar att testa på. Inte tu tal som saken.

Dock hintades det hit och dit under tal och lyckönskningar att nu är det minsann dags att börja producera små miniRödisar. Ahapp, här har man jobbat arslet av sig för att ha den bäzta festen nånsin och innan den ens är slut ska man börja baför nästa projekt. Jag säger då det. Inte för att själva producerandet i sig är så himlans jobbigt, det ska gudarna veta, men min livmoder undrar om folk kan cut den some slack, tack. Och maken vill ju gärna sperminate me å så men gärna när vi själva känner fört.

Knappt var ringen på fingret innan det började spanas på min buk. Numera kan jag ej ha löst sittande kläder för då tror folk man döljer en bula. Jag kan heller ej ha tajta kläder för om jag då käkar för mycket kebabtallrik till lunch tror folk att gasbulan på magen är en bebibula. Om jag väljer att vara designated driver efter fest (vilket jag måste vara eftersom maken körde litegranna för fort och blev av med kortet, kraken) tror folk att jag är på smällen eftersom jag ej dricker.

Det enda jag således kan göra för att få vara ifred är att dricka, röka, äta sushi och helst knarka - då misstänker inget nåt. Eller så gör de det ändå men tror att jag är en oansvarig jävel.

Hur som helst. Var på fest i lördags och drack en jävla massa cola (snapsade ju ikapp med de andra). Colan bildade rapar som jag inte ville rapa ut över bordet, därför höll jag dem på plats i buken, där de bredde ut sig. Folk blev fulla och plötsligt kommer en gapig jävel fram och börjar smeka nedre delen av min buk, samtidigt som han deklarerade för den förvånade maken att nu bakade jag minsann på bebis.

AZZÅ!!!!! Man rör för i helvete inte en ogravid mage på en främmande person!!! Inte på en ofrämmande person heller om det ej är ens partner!!! Man rör för den delen inte en gravid mage heller. DET ÄR INTE OK. Jag vill inte på några som helst villkor ha dina äckliga händer på min mage NÅGONSIN!!! Och blir jag på smällen kan jag sätta min sista potatis på att min unge inte vill att du ska smeka på dens hus!!! GE FAN I DET.

Om du inte passar dig kanske jag fiser på dig. Förlöser en fis, så att säga. Sen kan du gulla med den hur mycket du vill.

tisdag 16 augusti 2011

En sås är en sås är en sås.

Hej ARLA. Vet ni vad? Det går INTE att göra en kall beasås medelst lätt-creme fraiche. Fy fan vad jag blir sur på er. Vad tänker ni matkreatörer på egentligen? Vill ni skapa fördummade (pga noll ansträngning), fattiga (pga köpt meningslöst vatten i creme f:en) och otillfredsställda (pga äcklig beasås) människor som gör REVOLT eller vad är grejen?

Jag messade min zuperkockbrorsa som gav mig följande kalla beasåsrecept (som dessutom är helt jävla awesome, jag lovar, du kommer i munnen varje gång):

Avkok på dragon, lök, vinäger, vatten, salt, peppar, socker, caynne, fond. Rumstempererad äggula och olja. Vispa gulan ljus och pösig, tillsätt olja lite i taget. När tjock blanda i avkoket och smaka av.

Och hör sen.

p.s Det här inlägget är tillägnat Jonn. Alla dina prettomatuppdateringar på Facebook har gett resultat. d.s

tisdag 9 augusti 2011

Otränad tidning.


Aktiv träning, nähä? Kan nån tala om för mig vad inaktiv träning skulle innebära?


p.s För övrigt behöver den här tidningen jobba med sitt målgruppstänk. Kan bara män träna aktivt? Det är nämligen troligtvis (som regel i alla fall) endast män som har nytta av en jämförelse av olika skäggtrimmers. Shape up, look sharp som en smart person sa en gång.

söndag 7 augusti 2011

Att ej skapa debatt. Del 1.


Nu ska ni få se ett skolexempel på hur någon som vill initera debatt inte ska skriva. Från Sydsvenskan "Opinion" 110805. (Citationstecken pga avsaknaden av opinion!):

"Just nu är det sommarstiltje på Martas café i Lund, men under terminerna strömmar studenterna till. Och det är de inte ensamma om. Kafeterian som ligger i anslutning till stadsbiblioteket brukar vara tillhåll för såväl pensionärer som föräldrar med barnvagnar och egenföretagare utan kontor.

I den del av lokalen som är tillägnad tidningsläsarna kan en kopp kaffe kombineras med nyheter från världens alla hörn. På disken lockar luftiga chokladbiskvier och nötkakor med densitet som svarta hål. Allt bakas i det lilla köket bakom kassan.

”Här kommer många olika sorters folk”, säger Marta. Hon har lärt känna flera av sina kunder och tar sig tid att prata med dem.

Fiket har blivit en framgång, och lockar människor till biblioteket som annars kanske inte hade hittat dit. ”Det är enbart positivt”, säger bibliotekets enhetschef Jozsef Somi nöjd.

Alla bibliotek har inte lyckats lika väl.

Malmö stadsbibliotek fick för en tid sedan skarp kritik när böcker gallrades ut för att öka exponeringen och skapa fler mötesplatser. Expressen skrev på ledarplats att biblioteken ”ska tillhandahålla böcker för läsande människor, inte vara kommunala vuxenfritids”.

Stadsbibliotekarien i Malmö, Elsebeth Tank, försvarade den nya strategin med att ”även om den rutinerade biblioteksbesökaren värdesätter det klassiska biblioteket är det inte längre tillräckligt”.

Det är demokratiskt att böcker finns tillgängliga för alla, gratis. Kunskap är makt, en sliten sanning som håller. Dessutom kan bibliotek fylla en social funktion – ”vuxenfritids” behöver inte nödvändigtvis vara av ondo. Mot den bakgrunden är Tanks mål att även nå ”befolkningsgrupper som bara i ringa grad upplever att biblioteket har något att erbjuda dem” vällovligt.

Läsandet förändras över tiden. Mycket av det som äldre bibliotek erbjöd finns nu mer lättillgängligt på internet. Information sprids snabbare och krav ställs på allt tätare uppdateringar.

Biblioteken representerar på sätt och vis ett äldre, långsammare samhälle. Frågan är: Ska de bli mer relevanta genom att begränsa boksortimentet? Risken är att nästa steg blir att de följer trenden i den kommersiella bokhandeln och tillhandahåller det folk läser mest i syfte att locka kunder. Det vore en stor förlust. Den som inte har råd att betala för sin lektyr skulle då vara hänvisad till bästsäljarlistan, som inte alltid omfattar några storverk.

”En bok är som en trädgård som kan bäras i fickan”, lyder ett arabiskt ordspråk. Vissa värden är tidlösa.

Stadsbiblioteket i Lund har utrymme så att det räcker åt en mötesplats utan att utbudet av böcker behöver inskränkas. Andra bibliotek måste välja. Fler mötesplatser och diskussionsforum kan nog locka fler besökare till biblioteken.

Men låt böckerna stå kvar."


ÅH EN BA:

Vad vill kvinnan?

Hon gillar inte gallring men det är kanske bra? Det finns bara böcker på bibblan. Bibblan är gammaldags men ska nog fortsätta vara det. Eller?


Hur tänkte hon?

Har hört om att det finns ett café i Lunds stadsbibbla som tar plats men att det gallras i Malmös stadsbibbla men att de i Lund ändå har kvar alla sina böcker.


EH?! Tror hon på allvar att de inte gallrar i Lund? Tror hon på allvar att inga bibliotek gallrar eller att det skulle vara ett problem att bibliotek gallrar? Tror hon att det inte förekommer någon diskussion kring gallring eller bibliotekens syfte inom biblioteksvärlden i Sverige? Men framförallt:

Varför i hela friden är texten så jävla lam? Vem ger henne lön, varför?

Och sen då. Humtidum.. är inte den här texten lite tråkig? Ja, jag vet, jag slänger in ett snitzigt citat! Få se, jag googlar... humtidum....åh ja, arabiskt, då blir det ju även lite multikulti!

Det finns en miljon vettiga saker som hon hade kunnat ta upp om hon nu kände att bibliotek var det viktigaste ämnet just för tillfället (som om det inte finns andra viktiga saker att debattera, som hungersnöd, finanskris, klimatflyktingar, Libyenkonflikten, rasism, homofobi med mera med mera).

Demokratiaspekten - vilken roll ett bibliotek kan spela där - hade kunnat diskuteras, inte minst med tanke på vad som hänt i Norge. Problematiken kring tillgänglighet - djup kontra bredd - hade kunnat diskuteras. Huruvida biblioteken framförallt ska vara en bildningsinstitution, en social mötesplats, en populärkulturell central med kundfokus - ELLER OM DET KANSKE KAN VARA LITE ALLT MÖJLIGT eller måhända kan ha olika stort fokus på det ena eller andra utifrån olika behov på olika platser - hade kunnat tas upp i texten. Jag hade fan kunnat skriva en bok om det. Ja, ett helt jävla bibliotek hade det kunnat bli!

Men nu tar ju kvinnan upp: ingenting.
Textens disposition är: intetsägande.
Kontentan är: noll.
Resultatet blir att bibblan för läsaren blir: ännu mer tråkig än vad de som ej går dit redan tror att den är.

Frågan är väl dock om inte titeln tar priset. Entré via café?! Rim? Varför? Det är ju inte kul och/eller ger någonting till texten? Och det har ingen poäng heller, caféet i Lunds stadsbibbla ligger inte alls i entren.

Kontentan då: Hon är en skam för journalistkåren helt enkelt. Gör lite research, Biblioteksbladet ligger för tusan bövlarns ute på nätet.