söndag 21 november 2010

Informationsinkompetens


Det var en gång en liten spjuver vid namn Björn Skifs, som var ofantligt lat. Läs och begrunda följande textrader från en ganska känd bit:

Med fräknar på näsan blev du lika känd
Som mästaren nånstans ifrån
Var snäll och svara I telefon
Michelangelo kan du svara på...


Jag kan upplysa om att det här "nånstans ifrån" hade hetat Italien om unge herr Skifs bara hade orkat göra lite research. Fan så lat. Okej, jag förstår den känsla av total hjälplöshet man som frågvis liten individ måste stått inför år 1975, eftersom varken Wikipedia eller Google fanns. Men om Björn nu var så frän och populär som det påstås, hade han då inte en assistent som kunde knalla till biblioteket och slå upp "Michelangelo" i typ Bra Böckers Lexikon?

3 kommentarer:

muhammed sa...

är det björn på bilden?

Anonym sa...

Jag vill bara, som en god liten nazist, påpeka att den första raden (med fräknar på nästan blir du lika känd) syftar tillbaka på föregående rad i låten, alltså på kvinnan han vill att Michelangelo skall avbilda, som då ska bli lika känd som Mona Lisa som då måste plockas ned (Mona Lisa målades ju inte ens av Michelangelo, asså Skifsy!!) .
Alltså: Rad två i den här sekvensen lyder således "SÅ mästare nånstans ifrån"
Vilket fortfarande är ren lathet. Eller bara ett nödrim på telefon. Det skulle kunna ha varit "Så mästare där i vrån", eller "Så mästare ditt jävla fån", eller "Så mästare dra för ridån", eller " Så mästare där borta i ån" men alltså inte Italien, det rimmar dessvärre ej.
(det sista "på" är även ett "då".. det är liksom en uppmaning.. svara då!!)...

MVH
Nazi Ribbing

björn skifs sa...

whatever