torsdag 26 januari 2012

Snopp och mus och allt däremellan

Kära Bullen.
Jag har länge funderat på en sak som förbryllar mig och som nu kom upp till tankeytan igen när detta med om pedofiler gillar kids som ser ut som vuxna, eller om de då per definition blir osexiga för pedofilen, nyligen togs upp.

Det handlar om homosexuella som känner att de fötts med fel kön och därför strävar mot ett mer androgynt utseende, eller, som i de flesta fall, en tjej som gör sig så manlig att hon outtrumfar alla män i manligt beteende, eller en kille som blir så fjollig att han är tjejigare än någon tjej någonsin varit. Att denna tjej vill ligga med andra tjejer eftersom hon egentligen känner sig som man, känns ju logiskt och gör henne ju egentligen till hetero. Att den kvinnliga mannen egentligen känner sig som kvinna och därför vill ligga med män har samma logik.

Men! Om man är homosexuell och INTE känner sig som att man fått fel kön, utan man är kvinna och försöker/vill ej vara annat, men man gillar kvinnor, varför blir man då ihop med en kvinna som ser exakt ut som och beter sig som en man?? Är man då egentligen inte också hetero? Eller är det så att man vill åt en man med en fitta? Är det enbart det kvinnliga KÖNET man åtrår (alltså det fysiska könet med blygdläppar och allt det, inte genuskönet) men inte hela kvinnogrejen?

Samma sak alltså för män som ser ut och är som vilken dude som helst men råkar gilla andra män. Varför är de ihop med män som ser ut och beter sig som kvinnor? Är det just penis i sig som är det som lockar där, på alla andra plan är man hetero?

Jag fattar det ej.

Undrar även om detta med att även alla homopar verkar ha en "man" och en "kvinna" i sina relationer. Som att den ena måste ta rollen av kvinna och den andra rollen som man. Är det inte just det man vill undvika? Varför kan inte två män vara ihop och vara två män som är ihop? Måste den ena då vara "kvinnan" i förhållandet?

Det är ballt med androgyna människor som Tilda Swinton btw, som inte är extrem åt något av hållen utan håller sig mitt emellan och ballar runt.


Hälsningar från en vetgirig sparv


PS. Det är inte personen på bilden som skrivit brevet

3 kommentarer:

Anonym sa...

nej nu hänger jag inte med! det var så mycket kön hit och dit och fram och tillbaka här så jag vet varken ut eller in

medelålders man sa...

antingen är man gay eller så är man normal. vad är det här för trams?

gaynymfot sa...

ja jag gillar ijallafall snoppar. i alla hål