fredag 1 oktober 2010

Enklare julklappsköp.


Det finns en bok som heter "Enklare bröd". Den är skriven av en tjomme vid namn Martin som, hör och häpna, gillar att baka bröd. Inget fel i det. MEN:

Visst är det något lurt med titeln? Bör det inte, i alla fall, väckas en del frågor när du läser en sådan titel? Liksom, enklare bröd än vadå? Enklare än att åka skridskor? Enklare än att knyta en slips? Enklare än att bajsa? Nu var det dock inte så det funkade i min hjärna, tyvärr. Jag tänkte, "ja! enklare bröd", än det jag brukar baka (dvs fillimpa som rörs ihop på typ tio minuter och sen står i ugnen två timmar). Förmodligen en ganska normal reaktion.

Vanligtvis, för att få bröd att bli riktigt bra som de tydligen ska vara, så måste ha en sån däringa degblandare som ska köra i femtioelva minuter. MEN denhäringa Martin har kommit på en helt NY metod att baka bröd på som han kallar för "vika och vila-metoden". Då slipper en degblandaren eller det jobbiga knådandet.

Grejen är dock att istället för att behöva köpa och diska en jävla degblandare, så tar ett normalt bröd typ SJU TIMMAR att göra. SJU TIMMAR!!!! Det märks ju att den här karln enbart är hemma och bakar bröd. En skulle kunna säga att han förespråkar att ALLA ska vara hemma och ENBART baka bröd. Jag kan inte göra knappt något av recepten, jag är helt enkelt inte hemma så länge i sträck. Vem pallar att vika en deg, vänta 45 min, vika en deg, vänta 45 min, vika en deg, vänta 45 min, forma degen till ett bröd, vänta 90 min, lägga in degen i ugnen i tio min, och sen ÖPPNA LUCKAN VAR FEMTE MINUT FÖR ATT FÅ EN RIKTIGT GOD SKORPA?! Allvarligt, jag knådar hellre i en hel jävla timme i sträck.

Jag återgår till fillimpan och ger bort boken i julklapp. Pain betyder inte bröd utan smärta!

2 kommentarer:

greve ribbing von apelhäst sa...

knåda ihjäl bagarn

knözze sa...

tips! ge boken till en arbetslös. som har mycket mjöl hemma